Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Liberec má dobíjecí stanici pro elektromobily. Najdete ji v iQLandii a je dostupná všem

V areálu libereckého science centra iQLandia lze nově i dobít elektromobil. Dobíjecí stanici mohou využívat všichni majitelé aut na elektřinu vždy v rámci otevírací doby centra. Její výhodou je, že není potřeba dobíjecí karta, stačí stáhnout mobilní aplikaci a jde se nabíjet.

Žádná dobíjecí karta, čip, či smlouva s provozovatelem. Vše se odehrává v mobilní aplikaci dostupné pro iPhony a telefony s Androidem. Samotná dobíjecí stanice je koncipovaná jako dvoukanálová, nabízí tedy dvojnásobnou kapacitu než většina ostatních řešení.

„Dobíjecí stanice je přesně tou inovací, které v iQLandii představujeme. Elektromobily jsou budoucností a tento systém to celé opět posunuje o kousek blíž obyčejnému spotřebiteli,“ okomentoval novinku ředitel iQLandie Pavel Coufal.

Dobíjecí sloupek najdete v areálu iQLandie na parkovišti vedle venkovní expozice Vodní svět. Má výkon 44 kW a konektory jsou kompatibilní s drtivou většinou elektromobilů. Nabít si je zde mohou jejich majitelé v otevírací době centra, za parkování navíc nemusí nic platit.

Podobné projekty podporuje také Liberecký kraj, který spolupracuje i s iQLandií. „Liberecký kraj už více než rok využívá čistou energii díky elektromobilu Nissan LEAF. Podporujeme bezuhlíkové technologie, které šetří nejen krajské finance, ale zejména životní prostředí," říká náměstek hejtmana Marek Pieter (SLK) a bývalý starosta města Desná, ve kterém byla již v roce 2007 vybudována první dobíjecí stanice v kraji.

Autoři | Foto

Štítky elektromobil, Liberec, IQLANDIA, iPhone, Liberecký kraj, Marek Pieter, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec má dobíjecí stanici pro elektromobily.  Najdete ji v iQLandii a je dostupná všem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.