Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nedodržování rychlosti mezi Mníškem a Habarticemi vyšlo draze devět desítek řidičů

Víte, čemu se říká „Top Speed Team“? Pod tímhle označením se skrývá skupina pěti civilních Octavií, které policisté využívají pro takzvaný „skrytý dohled.“ S těmito vozy se řidiči mohli setkat tento týden na silnici I/13 mezi Mníškem a Habarticemi, kde se celkem pět desítek policistů soustředilo především na to, zda řidiči dodržují rychlost.

„Top Speed Team“ vyrazil do terénu poprvé tento týden. „Akce probíhala při příjezdu a odjezdu zaměstnanců do průmyslové zóny. Náhoda není, že jsme tým nasadili tady. Vybíráme problémové lokality a třeba v tomto místě víme, že se často porušuje rychlost,“ řekl dnes na stanovišti v Mníšku vrchní komisař z odboru služby dopravní kapitán Jan Frieser  a dodal: „Civilními vozy měříme rychlost a na několik stovek metrů vzdáleném likvidačním stanovišti poté řidiče zastavuje další hlídka. Ke komunikaci mezi sebou využívají vysílačky.“

Do akce bylo v průběhu týdne nasazeno skoro 50 policistů, kteří během tří dnů zkontrolovali mezi Mníškem a Habarticemi 141 aut a odhalili 98 přestupků. Drtivou většinu vyřešili pokutou na místě. Na nich vybrali více než 40 tisíc korun.

Během tří dní překročilo 93 řidičů nejvyšší povolenou rychlost. Ve dvou případech policisté kontrolovali řidiče, kteří byli pod vlivem alkoholu. Dva řidiči usedli za volant vozidla, které mělo nevyhovující technický stav. A nechyběl ani řidič, který usedl za volant bez řidičského průkazu. „Jednalo se o čerstvého absolventa autoškoly, který policistům nepředložil řidičský průkaz, neboť mu ještě nebylo vydáno rozhodnutí o vydání řidičského průkazu. I tento řidič cizí státní příslušnosti bude dále řešen ve správním řízení u příslušného obecního úřadu,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Pomyslným rekordmanem byl řidič, kterého policisté kontrolovali dnes v brzkých ranních hodinách. Muž se před jízdou posilnil alkoholem a navíc měl naspěch. Překročil v obci, kde je dovolená padesátka, rychlost o 39 kilometrů v hodině. „Zároveň jsme u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem téměř 0,5 promile,“ dodala Šrýtrová. Další řidič pod vlivem alkoholu nadýchal téměř jedno promile. 

První akce nově vzniklého „Top Speed Teamu“ skončila dnes v půl osmé ráno. Policisté ale upozorňují, že další podobná akce na sebe nenechá dlouho čekat. „V nejbližší době máme připravenou další takovou akci na jiném nebezpečném úseku,“ uzavřel Frieser.

Štítky Mníšek nad Hnilcom, Habartice, Škoda Octavia, alkohol, řidičský průkaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedodržování rychlosti mezi Mníškem a Habarticemi vyšlo draze devět desítek řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.