Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Žluté autobusy bez stevardů a horkých nápojů. RegioJet testuje na lince do Prahy nový koncept služeb

To, co znají cestující žlutými autobusy z posilových spojů, se nyní stává standardem. Z autobusů společnosti RegioJet na lince mezi Libercem a Prahou zmizí stevardi a také horké nápoje. Tisk a sluchátka cestující nově dostanou už před cestou a místo horkých nápojů jim personál rozdá minerální vodu. Podle vedení společnosti se jedná o testovací pilotní provoz konceptu servisu pro kratší linky, který dopravce následně vyhodnotí a upraví podle podnětů zákazníků.

„Po delší době úvah jsme se rozhodli vyzkoušet tento koncept na vybraných kratších vnitrostátních linkách s dobou jízdy v rozmezí 60 – 90 minut. Poté, co jsme na všechny spoje nasadili autobusy Fun&Relax s širokou nabídkou individuální zábavy v jednotlivých sedačkách, jsme se rozhodli, že vyzkoušíme zjednodušený systém obsluhy a odbavení tam, kde je to s ohledem na délku jízdy vhodnější,“ říká ředitelka autobusové dopravy RegioJet Ivana Kašická a dodává: „Veškerý servis a odbavení proběhne hned při nástupu do autobusu ve výchozí stanici a cestující pak budou mít celou dobu jízdy k tomu, aby mohli například nerušeně sledovat film nebo pracovat na počítači. U delších linek, stejně jako u mezinárodních linek se nic nemění.“

Podobný systém odbavování znají cestující především z posilových spojů, které jezdí standardně bez stevardů roznášejících denní tisk a horké nápoje. Na stejný koncept omezených služeb si teď cestující musí zvyknout na linkách Praha – Liberec, Praha – Hradec Králové a Praha – Plzeň.

„Chceme si vyzkoušet tento pozměněný koncept i s ohledem na další expanzi a plány rozvoje našich služeb. V České republice i na Slovensku chystáme například koncept kratších návazných autobusových spojů na naše vlaky RegioJet, a právě s ohledem na účel a délku linky není stávající koncept odbavení a obsluhy příliš vhodný a naopak je zapotřebí rychlejší a jednodušší servis“, dodává Ivana Kašická. Cena jízdenek mezi Prahou a Libercem zůstává i nadále stejná.

Foto Auto-bus.cz

Štítky Praha, nápoj, RegioJet, Liberec, Česko, Slovensko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žluté autobusy bez stevardů a horkých nápojů. RegioJet testuje na lince do Prahy nový koncept služeb  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.