Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ztratili jste peněženku nebo třeba deštník v MHD? Nálezy najdete na eZtrátách

Dopravní podnik se od července zapojí do projektu eZtráty. Ten umožní cestujícím jednoduchou orientaci v nalezených předmětech v autobusech a tramvajích. Všechny nálezy budou nově umístěny na portále www.eztraty.cz, kde si cestující jednoduše vyhledají nalezené předměty v MHD. Portál využívají také další organizace a města.

„Na webu jednoduše zjistíte, zda se ztracená věc dostala ke svému majiteli. Majitel ztracené peněženky nebo třeba batohu se také ke ztracené věci může přihlásit přes web,“ řekla  Anna Betlachová, vedoucí Zákaznického centra a předprodeje DPMLJ.

Projekt eZtráty přichází také s funkcí pojmenovanou Vrátilka. To je nálepka či klíčenka, která umožní přímé vrácení věci majiteli. Jednoduchost podpoří snahu městům, firmám i ostatním lidem věci vracet. Nálezce pouze opíše RC kód z Vrátilky na web a věc se ohlásí sama majiteli. Díky této funkci se už nemusíte spoléhat pouze na vlastní hledání.

„Vrátilky, tedy štítky kterými si může každý pro případ ztráty označit své věci, jsou nyní v prodeji i na Zákaznickém centru a předprodeji dopravního podniku,“ dodala Betlachová. Sada osmnácti samolepek s originálními kódy stojí symbolických 80 korun.

Kromě libereckého dopravního podniku je do projektu eZtráty zapojen například také Ski areál Ještěd nebo Krajská nemocnice Liberec.

Foto eZtraty.cz

Štítky projekt, dopravní společnost, Krajská nemocnice Liberec, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztratili jste peněženku nebo třeba deštník v MHD? Nálezy najdete na eZtrátách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.