Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Cyklista nepřežil střet s osobním autem, náraz ho vymrštil mimo silnici

Další lidský život vyhasl v sobotu v ranních hodinách na silnici první třídy v Jablonném v Podještědí. Kolem čtvrt na deset vjel do jízdní dráhy Peugeotu 208 cyklista na jízdním kole. Řidička střetu nedokázala zabránit a cizince na kole srazila. Ani lékařská pomoc muži nedokázala zachránit život a na místě zemřel.

„Řidička narazila do cyklisty pravou přední částí svého vozidla. Náraz cyklistu vymrštil mimo vozovku. Cyklista měl namířeno z Jablonného v Podještědí směrem do Heřmanic,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba. „Cyklista, šestatřicetiletý cizinec, utrpěl na místě nehody zranění neslučitelná se životem,“ dodala mluvčí.

Řidičku podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To, zda cyklista nebyl pod vlivem alkoholu, či jiných návkových látek v době nehody, bude muset odhalit vyšetření v rámci nařízené soudní pitvy. „Na místě byl přítomen i soudní znalec z oboru doprava, který bude nyní posuzovat míru zavinění. Okolnosti nehody a míra zavinění ze strany účastníků nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky cyklista, Jablonné v Podještědí, Peugeot 208, silnice, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista nepřežil střet s osobním autem, náraz ho vymrštil mimo silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.