Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Liberec chce vybudovat skoro sedm kilometrů cyklostezek

Liberec chce v příštích letech vybudovat s pomocí evropské dotace skoro sedm kilometrů cyklostezek. Podle odhadu na to bude potřeba skoro 45 milionů korun.

Liberec vybral prioritně devět úseků v blízkosti řeky Nisa. Měly by navázat na čtyřkilometrovou cyklostezku, která vede z centra k jízdárně v Růžodole. Na druhé straně od centra jsou zatím cyklistické pruhy od krajského úřadu k teplárně podél rušné ulice Dr. Milady Horákové.

Dva z devíti chystaných úseků by měly řešit cyklistickou dopravu na dvou rušných křižovatkách spojených s ulicí Dr. Milady Horákové. Jedna je u Košické ulice a druhá u Poštovního náměstí. Jeden z plánovaných úseků by měl zlepšit propojení mezi Soukenným náměstím a nádražím.

Pro dva připravované úseky už má Liberec vydané stavební povolení a čeká pouze na schválení dotace. Jde o úsek za čistírnou odpadních vod v Růžodole a úsek z Machnína do Chrastavy.

Pokud by některý z devíti prioritních úseků nemohl být zrealizován, radnice má vytipovaných dalších 11 cyklostezek. Vzniknout by mohly v okolí Veseckého rybníka, na promenádní Masarykově ulici, mezi centrem a sídlištěm Kunratická nebo ulicemi Americká a České mládeže. "Všech 20 projektů má dohromady 17,8 kilometru," dodal mluvčí radnice Jan Král.

V Liberci zatím mnoho cyklostezek není, i když v posledních letech se situace mírně zlepšuje. Přibývají hlavně vyznačené pruhy pro cyklisty, nejsou to však spojité úseky.

Autoři

Štítky Liberec, cyklostezka, Milada Horáková, Růžodol, Lužická Nisa, Jan Král, Poštovní náměstí, Chrastava, Liberec XXXIII-Machnín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec chce vybudovat skoro sedm kilometrů cyklostezek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.