Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Turnově dnes začaly práce na odstranění problematického přechodu

V Turnově dnes začaly práce na odstranění problematického přechodu pro chodce v Hluboké ulici u vjezdu na náměstí Českého ráje, kde hrozí nehody. Město přechod přemístí dál na náměstí.

Práce za zhruba tři čtvrtě milionu korun potrvají zhruba měsíc. Zatím je pro dopravu uzavřený jen vjezd z náměstí do ulice Antonína Dvořáka. Ve druhé polovině srpna ale stavba ovlivní i provoz na stěžejní komunikaci, jež vede centrem patnáctitisícového města. Hluboká ulice bude zcela uzavřena od 15. do 28. srpna.

Po silnici II. třídy denně projede kolem 15 tisíc aut, je to spojnice na Semily a Lomnici nad Popelkou. Objízdné trasy povedou ulicemi Antonína Dvořáka, Výšinka, Jana Palacha a Markova. Z hlediska dopravy v centru půjde o dva kritické týdny. Podle starosty se práce uskutečňují nyní, kdy provoz není tak velký. "Bude to méně bolestné než ve školním roce," uvedl starosta Tomáš Hocke.

Cílem je podle něj vyřešení dlouhodobého problému. "Chystali jsme se k tomu rok a půl, než jsme s památkáři a dopravními odborníky dospěli k nějakému řešení," řekl starosta. Problematický je roh u restaurace Belgický dvůr. Na úzký chodník, který vede z náměstí do Hluboké ulice, se stěží vejde kočárek. Nebezpečné tam je i přecházení silnice. Motorista přijíždějící zezdola po Hluboké ulici k náměstí vidí chodce, který přichází zpoza rohu a chce vstoupit na přechod, až na poslední chvíli. Problém by mělo odstranit rozšíření chodníku ve spodní části náměstí asi o dva metry, v úseku podél restaurace k rohu křižovatky s Hlubokou ulicí. To zároveň umožní posunutí přechodu pro chodce v Hluboké ulici více nahoru. Součástí stavby je také přemístění kanalizační vpusti a veřejného osvětlení.

Autoři | Foto Google maps

Štítky Turnov, Antonín Dvořák, Český ráj, Jan Palach, Tomáš Hocke, Semily, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově dnes začaly práce na odstranění problematického přechodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.