Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další tragická nehoda. Na Frýdlantsku večer vyhasly dva životy po nárazu auta do stromu

Smrtí dvou pasažérů skončila středeční nehoda, ke které došlo před desátou hodinou večerní v Dolní Řasnici. Osobní automobil tam ve vysoké rychlosti narazil do stromu. Nehodu nepřežila dvojice cestujících. Vyšetřování události zastavilo na více než tři hodiny provoz silnici III/2915 poblíž železniční zastávky.

 Auto řídil 19letý mladík, který z nehody vyvázl se šokem. Nehodu nepřežila 20letá dívka a 19letý chlapec. "K nehodě byli přizváni i hasiči, kteří vyprošťovali zraněné spolujezdce. Řidiče převezla záchranná služba do Krajské nemocnice Liberec, na oddělení traumatologie. Ještě před jeho převozem u něho policisté provedli orientační dechovou zkoušku i test na možnou přítomnost psychoaktivních látek. Oba testy byly negativní," shnrula mluvčí policie Vlasta Suchánková.

U obou zemřelých mladých lidí bude nařízena soudní pitva, která zjistí příčinu úmrtí.

Na silnicích v Libereckém kraji zahynuli v první polovině prázdnin čtyři lidé, před rokem jich bylo pět. Policie řešila v červenci 341 dopravních nehod, dalších sedm lidí při nich bylo zraněno těžce a 126 lehce.

První smrtelná nehoda se v Libereckém kraji udála už o prvním prázdninovém víkendu. Šestačtyřicetiletý cyklista vjel v Jablonném v Podještědí na Liberecku do cesty osobnímu vozu a jeho řidička nedokázala střetu zabránit. Muž na místě zemřel. O týden později zemřel v Kacanovech na Semilsku šestnáctiletý motorkář, když v zatáčce zřejmě nezvládl řízení a narazil do betonového sloupu. Střet dvou automobilů u Dětřichova na Liberecku nepřežil 15. července starší muž, další čtyři lidé byli zraněni. Do dnešního dne poslední tragická nehoda se odehrála v závěru července v Janově nad Nisou, kde řidič osobního vozu přehlédl chodkyni. Třiadevadesátiletá žena svým zraněním v nemocnici podlehla.

Foto Dominik Svoboda

Štítky havárie, Frýdlantsko, Liberecký kraj, Dolní Řasnice, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další tragická nehoda. Na Frýdlantsku večer vyhasly dva životy po nárazu auta do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.