Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na dalších silnicích první třídy v okolí Liberce se zvýší povolená rychlost

Na dalších silnicích první třídy na Liberecku se od příštího roku zvýší nejvyšší povolená rychlost. Změny se dotknou několika úseků silnice I/35 z Liberce na Bílý Kostel a I/14 na Kunratice. Silnice budou muset být nejprve osazeny novými značkami, povolená rychlost se tak zvedne nejspíš až od jara příštího roku. Dřívějšímu označení novými značkami bránila řada připomínek policie.

"Ředitelství silnic a dálnic před nedávnem vypsalo výběrové řízení na výrobu dopravního značení a osazení. Nejpozději na jaře by tak mohly být silnice značkami osazeny," potvrdil vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

A proč trvá změna dopravního značení takovou dobu? Netýká se totiž jen samotné silnice, ale také všech křižovatek, které k silnici první třídy vedou. Vyměnit se tak bude muset zhruba několik stovek značek.

Rychleji se bude moci po přeznačení jezdit na silnici 14, a to v úseku od průtahu Libercem až k okružní křižovatce ve čtvrti Kunratice, a také na většině úseků silnice 35 od Bílého Kostela až do Liberce, ke křižovatce u obchodního centra Globus. Současná rychlost 90 km/h zůstane v místě křižovatky ve Svárově a v oblasti Bedřichovka.

Rychlost se nezmění ani na většině průtahu Libercem. Na 110 kilometrů v hodině se zvýší rychlost pouze od křižovatky Česká mládež u obchodního centra Nisa k odbočce na Hodkovickou ulici pod Makrem. Tam na průtah navazuje čtyřproudá silnice do Turnova. Pro ni platí změna v označení už od začátku ledna. Na základě novely zákona se změnila rychlostní silnice z Liberce na Turnov v dálnici druhé třídy D35. Motoristé tam nepotřebují dálniční známku, novela však snížila pro tento typ dálnic maximální rychlost na 110 km/h. Ještě před koncem roku ale ŘSD trasu osadilo značkami povolujícími rychlost až 130 km/h. Snížena je rychlost jen od Jeřmanic do Hodkovic nad Mohelkou a také u Paceřic.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK, Liberecký kraj

Štítky silnice, Liberec, Liberecký kraj, Kunratice, Ředitelství silnic a dálnic, Turnov, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dalších silnicích první třídy v okolí Liberce se zvýší povolená rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.