Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Na cyklostezce u jablonecké přehrady poradili cyklistům strážníci s Týmem silniční bezpečnosti

V letošním roce se již podruhé jablonečtí cyklisté setkali s prázdninovou preventivní akcí „KOLO“. Více než 100 cyklistů zastavili strážníci společně s Týmem silniční bezpečnosti u jablonecké přehrady. Správně vybavené kolo měla přitom pouze desetina z nich.

„Potěšující naopak bylo zjištění, že cyklistickou helmu měli všichni účastníci do osmnácti let,“ konstatoval preventista městské policie Miloslav Lejsek.

Cyklistika je nejen oblíbenou volnočasovou aktivitou, ale stále více se stává běžným způsobem dopravy. Jízda na kole přináší nejen radost, ale má i nesporné pozitivní účinky na zdraví cyklistů. „Pravidelná jízda na kole prokazatelně zlepšuje zdravotní stav a přispívá k prodloužení délky života. Ti, kdo denně dojíždějí do práce na kole, čelí o 39 procent nižšímu riziku úmrtí na civilizační choroby. Dospělí, kteří se pravidelně věnují cyklistice, mají fyzickou kondici na úrovni jedinců mladších o 10 let, současně se prodlužuje průměrná délka jejich života o nemalé dva roky,“ říká Roman Budský z Týmu silniční bezpečnosti.

„Strážníci tentokrát nerozdávali pokuty, protože se jednalo o preventivní akci, ale cyklistům věnovali například chybějící odrazky do výpletu kol a samozřejmě poučení o správné výbavě,“ říká Pavel Svoboda, náměstek primátora statutárního města Jablonec nad Nisou.

Rovněž tak se mohli projíždějící cyklisté poradit, jak si vybrat skutečně správnou přilbu, jak ji používat a jak se o ni starat. Zkrátka nepřišly ani děti, které kromě užitečných informací obdržely např. reflexní pásky a také něco sladkého.

Tisková zpráva

Štítky cyklista, přehrada, cyklistika, Roman Budský, Pavel Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na cyklostezce u jablonecké přehrady poradili cyklistům strážníci s Týmem silniční bezpečnosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.