Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pátek nepřál motorkářům. Dva skončili v nemocnici po střetu s dodávkami

U dvou střetů dodávek s motocyklem zasahovali během pátečního dopoledne hasiči. Obě nehody skončily zraněním motorkářů, které do liberecké nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby.

K první nehodě, ke které došlo poblíž Frýdštejnu, vyjížděli turnovští hasiči po půl deváté ráno. „Řidič motocyklu se nacházel mimo komunikaci zhruba 4 metry v prudkém svahu. Hasiči pomáhali zdravotníkům při ošetřování zraněného a také s transportem zpět na silnici. Při transportu hasiči použili speciální nosítka a také nastavovací žebřík,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Muže převezla záchranná služba k vrtulníku, který motocyklistu transportoval do liberecké nemocnice. Řidič dodávky vyvázl bez zranění.

K druhé nehodě došlo dopoledne v obci Svojek na Jilemnicku. I tam měli hasiči a zdravotníci náročnou práci. „Muži byl nasazen krční límec a po zafixování do nosítek ho hasiči transportovali nelehkým terénem, přes pastvinu s ohradníky, k přivolanému vrtulníku,“ dodala Štrauchová.

Obě nehody zůstávají v šetření dopravních policistů.

Foto HZSLK

Štítky havárie, Krajská nemocnice Liberec, Frýdštejn, Svojek, Jilemnicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátek nepřál motorkářům. Dva skončili v nemocnici po střetu s dodávkami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.