Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Konec chaotického parkování v Rumjancevově ulici. Rekonstrukce vnitrobloku je u konce

Parkování v Rumjancevově ulici v Liberci je pro místní o něco pohodlnější. Po čtyřech měsících skončila revitalizace vnitrobloku, která by měla zajistit nejen lepší parkování, ale také lepší průjezdnost čtvrtí. Radnice opravila také vchodové chodníky, rozšířila počet parkovacích stání a rekonstrukce se dočkalo odvodnění a veřejné osvětlení. Nechybí ani nová zastřešená místa pro kontejnery.

„Konečně se podařilo provést úpravy, po kterých volali místní obyvatelé už několik let. Komunikace byly ve velmi špatném stavu, místa pro parkování prakticky neexistovala a lidé museli auta nechávat částečně na trávníku. Rekonstrukcí se nám podařilo vytvořit 70 zpevněných parkovacích míst,“ řekl primátor Liberce Tibor Batthyány (ANO). Rekonstrukce vyšla na 8,2 milion korun.

Parkování v této lokalitě je teď nově vedeno jako rezidentské pro obyvatele přilehlých bytových domů. „V rámci úprav zpevněných ploch jsme ve vnitrobloku vyřešili také dešťovou kanalizaci. Z důvodu rozšíření parkovacích stání jsme přistoupili i k terénním úpravám a postavili novou opěrnou zídku,“ upřesnil náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela (ANO).

Foto Jan Král

Štítky parkování, vnitroblok, Liberec, Tibor Batthyány, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec chaotického parkování v Rumjancevově ulici. Rekonstrukce vnitrobloku je u konce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.