Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Uzavírka ve Frýdlantu se protáhne, důvodem jsou nutné technologické přestávky

Řidiči, počítejte s tím, že se dopravní omezení na Frýdlantsku protáhne. Až do středečního večera zůstane uzavřen železniční přejezd v Žitavské ulici ve Frýdlantě, který leží na silnici I/13. Otevřít se přitom měl dopravě už dnes. Důvodem jeho delšího uzavření jsou nezbytné technologické přestávky.

„Dodavatel stavby nám prodloužení uzavírky oznámil dnes před osmou hodinou ráno. Důvodem jsou nutné technologické přestávky. Konkrétně jde o to, že Ředitelství silnic a dálnic nepovolilo dodavateli stavby vyasfaltovat přejezd v jeden den. Dopravě se tedy otevře až ve středu 2. listopadu 2016, nejspíše ve večerních hodinách,“ uvedl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Řidiči tudíž musejí dál využívat objízdné trasy přes Větrov a Hág, v platnosti také dále zůstává zákaz vjezdu do města pro nákladní automobily nad 12 tun.

Železniční přejezd je na příjezdu do Frýdlantu ve směru od Liberce v Žitavské ulici uzavřen od pondělí 24. října 2016. „Ve spolupráci se státní a městskou policií se daří hlídat zákaz vjezdu kamionů a automobilů nad 12 tun. Problémy se ale přeci jen objevily, i když paradoxně ne s kamiony. Neukáznění řidiči vjíždějí do zákazu vjezdu ve Vrchlického ulici a snaží se jí projet v protisměru. Nejde přitom o ojedinělé případy a velmi často jde o cizince. I proto se policie na toto místo hodně zaměřuje,“ doplnil starosta města.

Důvodem uzavírky je rekonstrukce přejezdu v Žitavské ulici ve Frýdlantu. Práce souvisejí s pokračující opravou železničních tratí na Frýdlantsku. Projekt Správy železniční dopravní cesty přijde zhruba na půl miliardy korun.

Uzavírka silnice je podle policistů zkouškou na zimu, kdy na Frýdlantsku čekají v souvislosti se zvýšenou kamionovou dopravou velké problémy. Při intenzivnějším sněžení pravidelně vázne doprava na Albrechtickém kopci, a tak budou na trase připraveny sklopné značky, které kamionům zabrání sjet ze silnice 35 směrem na Frýdlant a také vjet tam z Polska přes přechod v Habarticích. "V tomto případě budou kamiony směrovány na hraniční přechod v Hrádku nad Nisou, protože v případě uzavření Albrechtického kopce bude pravděpodobně nesjízdná i silnice 10 na Harrachov," uvedl již dříve vedoucí krajské dopravní policie Jaroslav Řehák

Štítky Frýdlant, silnice, Frýdlantsko, Ředitelství silnic a dálnic, Dan Ramzer, ODS, Správa železniční dopravní cesty, Větrov, Polsko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka ve Frýdlantu se protáhne, důvodem jsou nutné technologické přestávky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.