Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedno město, dva dny, dvě nehody opilých cyklistů

Je stále mnoho cyklistů, kteří si neuvědomují, že i oni jsou účastníky silničního provozu a platí pro ně stejné povinnosti jako pro řidiče, kteří usedají za volant. A právě alkohol je často na vině dopravních nehod cyklistů. Jen během pátku a soboty řešili liberečtí dopravní policisté dvě nehody cyklistů pod vlivem alkoholu.

Nejprve v pátek havaroval cyklista v Leknínové ulici ve Vratislavicích, kde v prudkém klesání vlivem vysoké rychlosti dostal smyk na mokré silnici. „Následně upadl  i s kolem na vozovku. Při pádu utrpěl lehké zranění. Z místa nehody jej převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec vozidlo Zdravotnické záchranné služby,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Ještě před převozem do nemocnice se cyklista podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, kdy naměřená hodnota činila téměř 2 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe. „Cyklista policistům přiznal požití alkoholu před jízdou,“ doplnila.

K další nehodě, při které se zranil cyklista pod vlivem alkoholu, vyjížděli dopravní policisté v sobotu krátce před pátou hodinou odpolední do ulice Rynoltická v Liberci. Cyklista tam při pádu utrpěl zranění, se kterým rovněž skončil v liberecké nemocnici. Očividně i on si před jízdou pořádně přihnul, když nadýchal 2,5 promile. 

„Obě nehody i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky cyklista, havárie, alkohol, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedno město, dva dny, dvě nehody opilých cyklistů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.