Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Tankodrom v Orlí ulici. Nového povrchu silnice se řidiči dočkají do konce listopadu

Pomalé popojíždění přes výmoly v Orlí ulici v Liberci trápí řidiče už od léta. Kdo musí do Široké nebo Barvířské ulice, jen těžko zhruba stometrový tankodrom přehlédne. Trpělivostí se řidiči musí obrnit už jen na několik málo týdnů, nový povrch by měl být položen v Orlí ulici do konce listopadu.

„Projíždět tudy je za trest. Protože musím několikrát týdně na Papírové náměstí, musím absolvovat tuhle rozbombardovanou cestu i šestkrát týdně. Že na výmolech dostává podvozek auta zabrat, je každému asi jasné,“ napsal Drbně čtenář Martin Vybíral.

Silnice by měla nový povrch nejspíš už dříve, kdyby nedošlo ke komplikacím. Při nedávné stavbě kanalizace se narazilo na plynové potrubí, které bylo v kolizi se stavbou kanalizace. „Aktuálně se provádí přeložka plynového potrubí, muselo se čekat na nezbytná povolení od úřadů a uzavření příslušných dokumentů s RWE,“ říká Jan Král z libereckého magistrátu.

Pokládat nový povrch na přechodnou dobu mezi oběma stavbami tak bylo zbytečné, dělníci tedy alespoň výmoly zasypávali štěrkem. Nového asfaltového povrchu se řidiči dočkají už brzy. „Konečná úprava komunikace bude zahájena 14. listopadu. Předpokládaný termín dokončení je do konce listopadu,“ uzavřel Král.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Jan Král, RWE, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tankodrom v Orlí ulici. Nového povrchu silnice se řidiči dočkají do konce listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.