Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidiči, pozor! Část průtahu v České Lípě bude od čtvrtka čtyři dny neprůjezdná

Část průtahu Českou Lípou na silnici 9 bude v souvislosti s rekonstrukcí mostu v Moskevské ulici čtyři dny neprůjezdná. Uzavírka začne ve čtvrtek 17. listopadu.

"Silnice I/9 bude neprůjezdná již od světelné křižovatky ulic Borská - Purkyňova - Okružní," uvedla mluvčí městského úřadu Monika Bayerová. Uzavírka potrvá od čtvrtečních 8:00 do nedělních 24:00. Objízdné trasy jsou na webu města.

Silnice 9 od Nového Boru na Prahu patří k nejvytíženějším komunikacím v České Lípě. Denně po ní projede kolem 15 tisíc automobilů. Rekonstrukce mostu nad Moskevskou ulicí se připravovala několik let. Začala letos na jaře, doprava v opravovaném úseku je řízena kyvadlově. Krátkodobá úplná uzavírka je potřeba kvůli takzvanému zmonolitnění, což je připojení jedné poloviny mostu k druhé. Od pondělí bude provoz opět kyvadlový. Hotovo by mělo být do konce roku. "Počítám, že ještě měsíc nám to potrvá. Záležet bude samozřejmě na počasí," řekl dnes stavbyvedoucí Jakub Hromádka. Rekonstrukce mostu bude stát včetně DPH zhruba 37 milionů korun.

Autoři

Štítky Česká Lípa, Monika Bayer, Praha, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor! Část průtahu v České Lípě bude od čtvrtka čtyři dny neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.