Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Pokud nemusíte, nikam nevyjíždějte! Ledovka trápí řidiče nejen na Liberecku

Pokud nemusíte, nikam nevyjíždějte! Silničáři v Libereckém kraji varují před ledovkou. Na většině území kraje mrholí nebo prší, teploty se však pohybují pod bodem mrazu a silnice namrzají. Policisté aktuálně hlásí pět dopravních nehod napříč celým krajem. Záchranáři už přímo v Liberci vyjížděli ke třem chodcům, kteří se při pádu na kluzkém chodníku zranili.

Ledovka potrápila řidiče v celém kraji. Jedno auto havarovalo v úterý večer v Šimonovicích, sypač se střetl s osobním autem na náměstí Pod Branou v Liberci a další automobil havaroval v Kobrově ulici. Další nehoda byla večer hlášena z ulice Dr. Milady Horákové.  

V horských oblastech Libereckého kraje sněží, v níže položených oblastech ale mrholí nebo prší. Teploty se v podvečer pohybovaly od minus jednoho do minus tří stupňů. Podle meteorologů by se mělo přes noc postupně oteplovat a ve středu už by teploty měly být nad nulou.

V horských oblastech leží na silnicích vrstva nového sněhu, vozovky mohou klouzat, a silničáři proto doporučují opatrnost. Pozor by si měli dát řidiči hlavně na silnicích nižších tříd, které se nesolí, může na nich být zledovatělá vrstva sněhu. Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, mohou ale namrzat. Motoristé by i tam měli být opatrní a zpomalit.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, silnice, Liberec, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud nemusíte, nikam nevyjíždějte! Ledovka trápí řidiče nejen na Liberecku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.