Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Revize elektrorozvodů částečně uzavře liberecký tunel

Přijde vám, že jedno dopravní omezení v libereckém tunelu střídá druhé? Popravdě, nejste daleko od pravdy. Dopravu na průtahu Libercem přibrzdí první prosincový víkend další částečná uzavírka tunelu na silnici I/35. Oba tubusy projdou kontrolou a revizí elektrorozvodů. V sobotu a v neděli ráno tak budou muset řidiči zpomalit a počítat s částečným omezením.

Během údržby bude vždy uzavřen pouze jeden z tubusů a obousměrný provoz sveden do toho druhého. V sobotu 3. prosince od 6:00 do 18.00 hodin bude uzavřen tubus ve směru na Prahu. Od sobotních 18:00 hodin do nedělních 6:00 hodin řidiči neprojedou tubusem ve směru na Děčín.

Pro uzavírku byl stanoven termín s ohledem na co nejmenší dotčení provozu na silnici I/35. Právě tento úsek je z hlediska intenzit dopravy tím nejzatíženějším v Libereckém kraji.

Liberecký tunel byl vybudován v 90. letech v rámci stavby průtahu silnice I/35 Libercem. Tvoří ho dva tubusy, ten ve směru na Prahu měří 280 metrů a ve směru na Děčín 240 metrů. Šířka vozovky mezi zvýšenými obrubami v jednom směru je 9,3 metru. Do provozu byl tunel uveden v roce 1992, před deseti lety prošel ale opravou za bezmála 14 milionů korun. "Tunel je v dobrém stavu, pravidelně se čistí a udržuje, takže určitě vydrží dalších 20 let," informoval ředitel libereckého ŘSD Josef Jeníček

Foto Bezedný Frank

Štítky tunel, silnice, Liberec, Praha, Děčín, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revize elektrorozvodů částečně uzavře liberecký tunel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.