Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Náledí, vítr, mlhy, kolony. Řidiče budou před nebezpečím v Liberci varovat nové tabule

Řidiče nově upozorní na hrozbu náledí, silného větru, mlhy, kolony a další nebezpečí nové světelné tabule. Vedení města jich chce po celém Liberci rozmístit třináct. Podobný bude i počet meteohlásek, které budou potřebné údaje pro tabule obstarávat. Podle magistrátu vyjde tenhle projekt na 10 milionů korun.

„Pokud se městu podaří sehnat evropské dotace, mohou tyto nové dynamické značky řidičům pomáhat už na konci příštího roku,“ říká mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Meteorologické stanice, které budou dodávat informace do dopravních značek snímají teplotu, vlhkost vzduchu a detekují srážky. Navíc budou vybaveny kamerou, takže poslouží i pro monitoring stavu dopravy. „Chceme je umístit na nejzatíženější příjezdové tahy a na místa, kde dochází k častým nehodám vlivem zhoršených meteorologických podmínek zejména v zimních měsících,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Místa, kde budou umístěny, zatím vedení města nezveřejnilo. „Počítáme s tím, že tabule budou kromě výstrahy řidiče informovat také o případných pracích na silnici, nehodách nebo uzavírkách,“ doplnil Tomáš Kysela.

Foto pixabay.com

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náledí, vítr, mlhy, kolony. Řidiče budou před nebezpečím v Liberci varovat nové tabule  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.