Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Teploty během pondělí klesnou pod bod mrazu. Silničáři varují před náledím

Déšť a teploty nad bodem mrazu dnes odpoledne vystřídá mrznutí. V souvislosti s tím hrozí na území celého kraje náledí. Teploty během večera a noci můžu klesnout až k hranici mínus pěti stupňů Celsia.

Meteorologové očekávají, že přes den se sněhové nebo smíšené přeháňky budou vyskytovat v polohách nad 500 metrů nad mořem. Srážky budou zřejmě odpoledne ustávat a postupně bude ubývat oblačnosti až na polojasno.

Náhlá změna počasí zkomplikovala život řidičům i silničářům už v půlce listopadu, kdy během několika málo hodin paralyzovala ledovka dopravu na několika místech Libereckého kraje. V jednu chvíli jezdilo na území Liberce a Jablonce 10 sypačů.

„Bohužel i pro naše řidiče platí stejné fyzikální zákony a minimálně 3 vozidla nám skončila díky silně namrzlé vozovce mimo komunikaci. Snad největší problém byl právě kvůli zapadlému sypači a neprůjezdné komunikaci v úseku mezi Českou Chalupou a Maliníkem na komunikaci III/29022 spojující Liberec a Bedřichov. Vyproštění sypače a následné zprůjezdnění komunikace trvalo přibližně dvě hodiny,“ uzavřel Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která má na starosti zimní údržbu krajských silnic na území Libereckého kraje.

Foto Jan Homolka

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Silnice LK a.s., Jablonec, teplota tání, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty během pondělí klesnou pod bod mrazu. Silničáři varují před náledím  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.