Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Město plánuje vybudování nových chodníků napříč celým městem

Hned několik ulic v Liberci by mělo být co nevidět bezpečnějších pro chodce i řidiče. Město před nedávnem získalo pětadvacetimilionovou dotaci na úpravu křižovatky ulic Kunratická a Hrubínova a také vybudování nových chodníků v ulicích Husova, Svobody, Hrubínova, Uralská, Zhořelecká, Krajinská, Průmyslová, Horská, Kubelíkova a na Žižkově náměstí.

Úpravy se dočká také další část ulice Dr. Milady Horákové v úseku Čechova - U Potůčku, kde dojde k jinému uspořádání jízdních pruhů.

„V minulém týdnu jsme obdrželi příznivou zprávu, že město dostane dotaci na realizaci zmíněných akcí. Jsem rád, že se nám daří postupně řešit nejožehavější dopravní problémy v Liberci. Jde o riziková místa s častými dopravními kolizemi,“ komentuje primátor města Tibor Batthyány (ANO).

Město už v červnu podalo celkem čtyři žádosti o dotace na nové stavby chodníků, přechodů a semaforů. Celkové náklady na úpravy, na které se nevztahuje dotace, jsou vyčísleny na 43 milionů korun.

„Nyní se soustředíme také na analýzu podnětů přijatých od obyvatel v letošním roce, protože naším cílem je vypracovat další projekty na zlepšení bezpečnosti v Liberci. O finanční dotaci chceme požádat v příštím roce,“ doplňuje náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela (ANO).

Štítky chodník, dotace, Liberec, Milada Horáková, Tibor Batthyány, ANO 2011, Čechov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Irena Paďourová

budete taky něco investovat v Ostašově tady chodník hlavně od školy aby člověk pohledal je to tu jako past na srážku s velkým provozem aut.Naštěstí se ještě nic nestalo ale čert nikdy nespí,natož blbec

Úterý, 13. prosince 2016, 18:12Odpovědět

Město plánuje vybudování nových chodníků napříč celým městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.