Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Horákovka se v sobotu po pěti měsících otevřela. Na frekventované silnici přibyly například semafory

Pět měsíců trvající uzavírka ulice Dr. Milady Horákové v Liberci je u konce. Dělníci finišují s rekonstrukcí čtyř set metrů dlouhého úseku. Frekventovaná silnice se v sobotu 17. prosince otevřela. Drobné úpravy budou probíhat i v následujícím týdnu. Například světelná signalizace se spustí až 20. prosince.

Rekonstrukce silnice měla skončit už v listopadu. Práce ale nabraly zpoždění a rekonstrukce tak skončí až o nadcházejícím víkendu. Za zpožděním prací je podle mluvčí liberecké radnice Jany Kodymové rozhodnutí provozovatele vodohospodářských staveb, který dal opravit také vodovodní a kanalizační přípojky, i když to je starostí vlastníků připojených nemovitosti.

"Pokud by to neudělal, tak reálně hrozilo, že se v nově opravené komunikaci budou provádět výkopy právě kvůli opravám přípojek," řekla Kodymová. Samotná oprava silnice tak začala se sedmitýdenním zpožděním, které se už nepodaří dohnat.

Rekonstrukce vodovodu, plynovodu, kanalizace a silnice vyšla na zhruba 28 milionů korun. Silnice se pro veškerou dopravu zavřela 11. července letošního roku.

Foto Bezedný Frank

Štítky silnice, Milada Horáková, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Horákovka se v sobotu po pěti měsících otevřela. Na frekventované silnici přibyly například semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.