Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hraniční přechod v Harrachově je pro nákladní dopravu opět uzavřen

Silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova se kvůli aktuální předpovědi počasí dnes po poledni opět uzavřela pro nákladní auta nad 3,5 tuny. Na dodržování zákazu bude dohlížet policie ve spolupráci s městskou policií Tanvald. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35.

„Uzavírka bude platná do odvolání a otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v průběhu dnešního večera,“ řekl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má na starost údržbu silnice. 

Provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem není nijak omezen pro osobní dopravu ani autobusovou dopravu.

Intenzivní sněžení doprovázené silným větrem komplikuje dopravu, ve vyšších polohách se již tvoří sněhové jazyky či závěje. Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Silničáři doporučují kvalitní zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy.

Meteorologové vydali pro téměř celou republiku varování před silným větrem, sněhovými jazyky a novou sněhovou pokrývkou. Výstraha platí do zítřejší osmé hodiny večerní. Právě silný vítr může na horách lámat větve a vyvracet stromy. Poryvy větru ve spojení se sněžením můžou dělat problémy také řidičům v celém Libereckém kraji.

Štítky hraniční přechod, Harrachov, silnice, Tanvald, Hrádek nad Nisou, vichřice, Silnice LK a.s., Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hraniční přechod v Harrachově je pro nákladní dopravu opět uzavřen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.