Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Výpadovku z Liberce dnes ráno zablokovala nehoda několika aut. Nikdo se nezranil

Hlavní tah z Liberce na Turnov zablokovala dnes ráno nehoda několika aut. Na namrzlé silnici nejprve havarovala tři osobní auta, během vyšetřování dopravní nehody pak další tři řidiči přehlédli kužely upozorňující na nehodu a srazili je. Další auto skončilo mimo silnici. Zasahující záchranáři tak měli štěstí, že je některý z neopatrných řidičů nesrazil. Všechny nehody se obešly bez zranění.

Nehoda komplikovala provoz v ranní špičce. Jako první havarovala poblíž Makra řidička Peugeotu 207, která dostala smyk a nabourala do středových svodidel. „V důsledku střetu se vozidlo odrazilo a zůstalo stát v pravém jízdním pruhu. Než stačila řidička cizí státní příslušnosti místo nehody viditelně označit trojúhelníkem, neadekvátně zareagoval na tuto situaci v provozu další řidič,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidič Seatu Cordoba se nejspíš lekl odstaveného auta, dostal také smyk a narazil do stěny přemostění pár metrů za prvním vozidlem. Jako další projížděla místem řidička Lancie, která na poslední chvíli začala brzdit, střetu ale nezabránila a přední částí svého auta narazila do zadní části Peugeotu.

V ten moment už na místo přijížděli první hasiči. Právě jejich auta se zalekl řidič Octavie a začal brzdit. „Vyjel vpravo mimo vozovku, přičemž mezitím narazil ještě do sloupku reklamy. Následně vyjel po svahu, kde skončil stát s vozidlem asi tři metry nad úrovní vozovky,“ dodala mluvčí. 

Další tři řidiči vozidel, která projížděla kolem dopravní nehody, se plně nevěnovali řízení a srazili dopravní kužely, které ve dvou případech poškodili.

Hromadná nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Škoda je předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun.

Štítky havárie, Liberec, Turnov, Lancia, Peugeot 207, Peugeot, silnice, SEAT Cordoba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výpadovku z Liberce dnes ráno zablokovala nehoda několika aut. Nikdo se nezranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.