Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Silnice namrzají. Sever Čech má dnes zasáhnout sněžení

Silničáři v Libereckém kraji varují před namrzajícími krajnicemi, na nichž motoristům hrozí nebezpečí smyku. Teploty v kraji klesají dnes ráno až k minus deseti stupňům a vozovky mohou klouzat. Řidiči by měli jezdit se zvýšenou opatrností. Na silnicích je ale podle informací policie zatím klid, žádné nehody hlášeny nejsou.

Hlavní tahy v kraji jsou většinou holé a vymrzlé, místy mohou být vlhké po chemickém ošetření. Na silnicích nižších tříd hlavně v horských oblastech leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu, tvoří se tam zmrazky a vyjeté koleje. Řidiči by tam měli být zvlášť opatrní a bez zimní výbavy do hor nevyjíždět.

V kraji je většinou jasno, směrem na západ ale přibývá nízké oblačnosti. Teploty se pohybují od minus tří do minus deseti stupňů. Vítr fouká jen slabý proměnlivý. Meteorologové očekávají, že se dnes obloha zatáhne na celém území kraje a bude sněžit. Nejvíc na horách. Teploty by se měly udržet po celý den pod bodem mrazu.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice namrzají. Sever Čech má dnes zasáhnout sněžení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.