Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecko zasáhne další sněžení. Na horách napadne až půl metru sněhu

Aktuální předpověď počasí přidělává vrásky na čele silničářů. V odpoledních hodinách by totiž mělo Liberecko zasáhnout další vydatné sněžení. Napadnout může až dvacet centimetrů sněhu, na horách až půl metru sněhu. Už s předstihem silničáři uzavřeli pro nákladní auta silnici z Tanvaldu do Harrachova a z Mníšku přes Oldřichovské sedlo do Raspenavy. Dnes v 17:00 se uzavře pro auta nad 3,5 tuny také silnice z Mníšku do Frýdlantu přes Albrechtický kopec.

„V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením, na jeho dodržování bude dohlížet Policie ČR. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35,“ řekl vedoucí údržby Pavel Vach.

Uzavírání silnice 13 je novinkou letošní zimy. Policie ve spolupráci s krajem a samosprávami se na něm dohodly loni na podzim poté, co na silnici výrazně zhoustla kamionová doprava. Důvodem je rekonstrukce mostu u polské Bogatyně, kvůli níž jezdí stovky kamionů přes Habartice a Frýdlant. Na silnici 13 způsobuje kamionům problémy každé silnější sněžení. Hlavně v Albrechtickém kopci často váznou a stačí jediné nákladní auto a cesta je neprůjezdná. Z podobných důvodů se už několik let při každém silnějším sněžení uzavírá i frekventovaná silnice přes Harrachov.

V Libereckém kraji se od pondělí objevují sněhové přeháňky, které mají dnes k večeru ještě zesilovat. "Ve vyšších polohách se budou tvořit sněhové jazyky či závěje. Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu," dodal Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má zimní údržbu krajských silnic v Libereckém kraji na starost.

Foto Bezedný Frank | Zdroj ČTK

Štítky Liberecký kraj, silnice, Mníšek nad Hnilcom, nákladní automobil, Harrachov, Frýdlant, Raspenava, Tanvald, Policie České republiky, Silnice LK a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecko zasáhne další sněžení. Na horách napadne až půl metru sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.