Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice do Polska přes Harrachov je pro kamiony uzavřená

V Libereckém kraji je od půlnoci pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavřená silnice 10 z Tanvaldu přes Harrachov do Polska. V noci připadlo v kraji od dvou do pěti centimetrů vlhkého sněhu a silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Teploty jsou ráno mezi dvěma až minus dvěma stupni Celsia. V nižších polohách jsou deštivé či smíšené přeháňky. "Hlavní tahy jsou převážně mokré," uvedl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Na inertně udržovaných silnicích, zejména v horách, je vrstva nového sněhu. "Silnice jsou vypluhované, posypané, přesto je zase potřeba jezdit se zvýšenu opatrností. Sníh je mokrý, vlhký a sjízdnost na něm je horší, protože se sníh ujíždí a snadno jde auto na něm do smyku nebo se chová nepředvídatelně," dodal Pospíšil.

Neprůjezdná je silnice 9 u Jestřebí, kde havaroval kolem 5:00 kamion. Podle dopravního webu policie leží kamion přes celou komunikaci, objízdná trasa na Prahu pro osobní vozidla vede přes Doksy do Dubé. Objížďka není vhodná pro nákladní dopravu. Policie odhaduje, že uzavírka úseku silnice první třídy potrvá do 10:00.

Podle předpovědi by dnes mělo být zpočátku zataženo se sněžením, v polohách pod 400 metrů nad mořem budou přeháňky smíšené nebo deštivé a ojediněle mohou být mrznoucí. Během dne bude oblačno a místy sněhové přeháňky, zvláště na horách. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a třemi stupni Celsia, na horách by se nad nulu neměly dostat. Bude silně foukat, meteorologové očekávají, že na horách v nárazech může rychlost větru přesahovat 100 kilometrů v hodině.

Autoři

Štítky silnice, Polsko, Harrachov, Liberecký kraj, Pavel Pospíšil, Tanvald, Praha, Dubá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice do Polska přes Harrachov je pro kamiony uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.