Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Silničáři na Liberecku varují před mrznoucím mrholením a mlhami

Silnice v Libereckém kraji jsou s opatrností sjízdné. Na Liberecku varují silničáři před možným mrznoucím mrholením a mlhami. To platí i pro hlavní tah 35 z Liberce do Turnova, vyplývá z údajů na dopravním webu Ředitelství silnic a dálnic. Mrznoucí mlhy se mohou objevovat i v jiných částech kraje.

Teploty byly ráno mezi minus čtyřmi až osmi stupni Celsia. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré nebo vlhké. Zledovatělá vrstva ledu krytá posypem s vyjetými kolejemi je v horských oblastech Semilska a Jablonecka a ujetá vrstva je na inertně udržovaných silnicích III. třídy na Českolipsku.

Podle předpovědi by přes den mělo být zataženo nízkou oblačnosti se slabým sněžením. V polohách nad 500 až 600 metrů nad mořem se místy budou vyskytovat mrznoucí mlhy. Na horách a odpoledne ojediněle i v nižších polohách bude skoro jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty budou od minus pěti do minus dvou stupňů Celsia, na horách by mělo být maximálně mezi minus šesti až minus třemi stupni.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Liberec, Turnov, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři na Liberecku varují před mrznoucím mrholením a mlhami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.