Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Teploty zůstanou pod bodem mrazu i dnes, silničáři radí opatrnost

V Libereckém kraji napadly do rána až tři centimetry sněhu a místy se stále objevují sněhové přeháňky. Teploty klesají až k minus osmi stupňům. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré po chemickém ošetření, místy ale mohou být zbytky sněhu, které kloužou. Všechny silnice jsou dnes ráno průjezdné a sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost.

Plně průjezdná je znovu i silnice třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo do Raspenavy, která byla od začátku ledna uzavřena pro kamiony nad šest tun. "Silnice se ale nesolí a kamiony tam často mají problémy," upozornil Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má zimní údržbu krajských silnic v Libereckém kraji na starost.. Doporučovaná alternativní trasa vede po silnici 13 přes Frýdlant, ta se v zimě udržuje chemicky.

Pozor by si měli dát řidiči na Českolipsku, kde na silnici 268 mezi z Mimoně na Zákupy ráno havarovalo nákladní auto a další tři osobní vozy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, její vyšetřování tam ale komplikuje dopravu. Další nehoda se stala u Dubé, kde osobní auto havarovalo na zasněžené vozovce a skončilo mimo silnici. I tato nehoda se ale podle policie obešla bez zranění.

V Libereckém kraji je dnes zataženo a místy se objevují sněhové přeháňky, vítr fouká jen slabý. Teploty v kraji se pohybují od minus tří do minus osmi stupňů Celsia. Pod nulou by se měly podle meteorologů udržet teploty po celý den. Opatrní by měli být motoristé v horách, kde je na silnicích nižších tříd zledovatělá vrstva ujetého sněhu, v níž se mohou tvořit vyjeté koleje. Silnice hlavně v horských oblastech jsou navíc zúžené vysokými sněhovými mantinely, které ztěžují výhled.

Autoři

Štítky silnice, Liberecký kraj, havárie, Silnice LK a.s., Raspenava, Mníšek nad Hnilcom, Oldřichovské sedlo, Frýdlant, okres Česká Lípa, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty zůstanou pod bodem mrazu i dnes, silničáři radí opatrnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.