Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Řidiče zachránil pohotový manévr. Při předjíždění se nestihl včas zařadit, následky ale dokázal zmírnit

Jen mžik dělil řidiče Volkswagenu Golf, který projížděl včera po šesté hodině ranní Bohaticemi, od nehody s fatálními následky. Při předjíždění předním jedoucího auta se nestihl zařadit zpět do svého pruhu a narazil do protijedoucího kamionu. Jen díky rychlé reakci ale stihl auto nasměrovat tak, aby měla nehoda možná co nejmenší následky.

„Díky tomu, že nepropadl panice a strhl řízení co nejvíce do prava, zabránil tak nejhoršímu. S kamionem se střetl naštěstí jen bočně, čímž si nejspíš zachránil život,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Následkem nehody havarovala ještě další dvě auta jedoucí za kamionem. Jejich řidiči na situaci nedokázali zareagovat a včas zabrzdit.

Ranní karambol si vyžádal jen hmotnou škodu, kterou policisté na místě odhadli na 200 tisíc korun. „Nikdo se při něm jako zázrakem nezranil, nicméně od fatálních následků viníka nehody dělily tentokrát opravdu jen vteřiny,“ dodala mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky havárie, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče zachránil pohotový manévr. Při předjíždění se nestihl včas zařadit, následky ale dokázal zmírnit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.