Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Noční sněžení uzavřelo silnici do Raspenavy

V noci na dnešek připadlo v Libereckém kraji až deset centimetrů mokrého těžkého sněhu, dopravu může komplikovat i mlha a silnice mohou rovněž namrzat. Pro nákladní dopravu je nadále uzavřený hraniční přechod v Harrachově na Semilsku. Přes Oldřichov v Hájích se nedostanou do Raspenavy ani řidiči osobních aut.

I přes vydatné sněžení jsou hlavní silnice v kraji po chemickém ošetření převážně mokré, rozbředlý sníh je na silnicích prvních tříd Jablonecka a Semilska a místy i na Liberecku. Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny je od středečního večera opět uzavřený osmnáctikilometrový kopcovitý úsek silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku k hranicím v Harrachově. "Zatím nemám informaci, kdy by se měl otevřít," řekl ráno dispečer zimní údržby pro Jablonecko.

Nesjízdná silnice je od brzkých ranních hodin také mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou. Policie ji proto před sedmou hodinou uzavřela pro veškerou dopravu. Uzavírka je podle dopravních informací naplánována až do zítřejšího dne.

Namrzlé a zasněžené silnice mají na svém kontě také několik nehod. Mezi šestou a osou hodinou ranní došlo k nehodě osobního automobilu v Novém Městě pod Smrkem, Heřmanicích nebo Zákupech. Naopak v Plavech na Jablonecku uvízla na zasněžené silnici dvojice autobusů a kamion. 

Podle předpovědi by dnes mělo být oblačno, přechodně až polojasno. Sněhové přeháňky by měly být ojedinělé. Nejvyšší denní teploty budou od nuly do tří stupňů, na horách bude od minus pěti do minus dvou stupňů. Vítr bude poměrně silný, zejména na horách. V nárazech může na hřebenech hor dosahovat až 110 kilometrů v hodině.

S využitím ČTK

Štítky silnice, Raspenava, Liberecký kraj, Harrachov, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Oldřichov v Hájích, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Noční sněžení uzavřelo silnici do Raspenavy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.