Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nehoda autobusu v České Lípě: Jeden mrtvý a deset zraněných

Jeden mrtvý a deset zraněných. To je bilance velmi vážné dopravní nehody, ke které došlo před půl druhou odpolední na průtahu Českou Lípou. Na přehledném úseku se střetl zatím z nezjištěných příčin osobní automobil s autobusem. Řidič osobáku nehodu nepřežil.

Pět cestujících utrpělo vážná poranění, dalších pět lehčí poranění. "Devět poraněných osob jsme převezli do českolipské nemocnice, jednu transportoval vrtulník na traumacentrum do Liberce," popsala mluvčí krajské záchranky Lenka Markovičová.

Řidiči osobního automobilu už záchranáři nedokázali pomoc. Po střetu zůstal zaklíněn pod svým Renaultem Laguna. „Náraz obou vozidel byl tak silný, že vozidlo renault vymrštilo do vzduchu a odhodilo ho zpět do jeho původního jízdního pruhu. Renault se přetočil na střechu a v této poloze  dopadl na bok vozidla značky Fiat Ulysse projíždějícího ve směru od Prahy na Nový Bor,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič autobusu se snažil na poslední chvíli nehodě zabránit tím, že strhl volant vpravo. Autobus tak ještě naboural do horkovodu, který ho zachránil od pádu ze svahu. "Kvůli vyprošťování jeřábem jsme horkovod na půl hodiny odstavili. Poškozeno bylo usazení asi padesátimetrového úseku. Po zítřejším ohledání se rozhodne, jestli finální oprava vydrží až do léta," popsal Drbně mluvčí společnosti ČLT, která provozuje teplárnu v České Lípě Lukáš Jankovský.

Na místě společně zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. "Celkem v autobuse cestovalo 11 osob. Hasiči pomáhali zdravotníkům s ošetřením a také se podíleli na transportu zbylých pasažérů z autobusu. Svým Renaultem Trafic odvezli čtyři lidi na preventivní ošetření do nemocnice," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Nehoda zůstává v šetření policie.

Nehoda u Sosnové. Jeden mrtvý, deset zraněných

Úterý, 12. listopadu 2013, 17:20

Nehoda u Sosnové
Nehoda u Sosnové

Štítky Česká Lípa, Renault, Liberec, Renault Laguna, Praha, Fiat Ulysse, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romana Tschunko

tohle není Sosnová, ale průtah Českou Lípou

Úterý, 12. listopadu 2013, 20:29Odpovědět

Nehoda autobusu v České Lípě: Jeden mrtvý a deset zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.