Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bezpečnější křižovatka Horákové a Košické? Už brzy

Křižovatka ulic Košické a Dr. Milady Horákové bude brzy o něco bezpečnější. Sedmnáct let starý řadič na frekventované křižovatce zlobí čím dál častěji, vedení města se jej proto rozhodlo vyměnit za moderní, který by měl být spolehlivější. K výměně řadiče za necelých 700 tisíc korun by mělo dojít ještě tento měsíc.

„Nezbytnost této modernizace nepodceňujeme, protože zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu je při dnešní uspěchané době a rostoucí hustotě provozu naprosto stěžejní. Nespolehlivost světelné signalizace jsme proto chtěli vyřešit co nejrychleji,“ konstatovala primátorka Liberce Martina Rosenbergová.

Křižovatka ulic Košická a Dr. Milady Horákové není jedinou libereckou křižovatkou, kde světelná signalizace stále funguje na starém řadiči tohoto typu. Stejné zařízení je v provozu ještě na křižovatkách Poštovní náměstí a Letná. Řadič na Košické je ale nejstarší a nejproblematičtější, proto začala modernizace právě tam.

Štítky Milada Horáková, Martina Rosenbergová, Liberec, Poštovní náměstí, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Ještě kdyby někoho napadlo postavit z téhle křižovatky tunel po Perštýnem, který by ústil u býv. Textilany a byl součástí vnitřního městského okruhu. To by se, panečku, rázem zlepšila průjezdnost středem města..

Pátek, 8. srpna 2014, 15:51Odpovědět

Bezpečnější křižovatka Horákové a Košické? Už brzy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.