Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Co bude s autobusovou dopravou? Kraj dnes zahájí jednání

Liberecký kraj zahájí dnes jednání o zajištění regionální autobusové dopravy od 14. prosince. Původně ji měli převzít dopravci vybraní ve veřejné soutěži, tendr na zakázku za více než čtyři miliardy korun ale na konci května zrušil antimonopolní úřad (ÚOHS). I když se kraj proti rozhodnutí odvolá, není jisté, zda bude moci smlouvy uzavřít, musí proto najít jiné řešení.

Vedení kraje udělá podle hejtmana Martina Půty (STAN) všechno pro to, aby cestující po 14. prosinci žádný rozdíl mezi letošními a novými jízdními řády nepoznali. Pokud nebude možné včas uzavřít nové smlouvy s vítězi tendru, bude muset kraj prodloužit stávající nebo uzavřít nové na omezenou dobu. Zároveň musí vyřešit nové licence pro tyto dopravce, stávající totiž v prosinci končí.

Zakázku, která měla zajistit autobusovou dopravu od prosince 2014 do prosince 2024, vypsal kraj už v roce 2012 a několikrát ji upravoval. Podle ÚOHS ale pochybil v nastavení podmínek veřejné soutěže, konkrétně šlo o chybné nastavení dokumentů požadovaných k prokázání stáří kvalifikace. Nevyhověl také námitkám Bítešské dopravní společnosti, která si stěžovala na netransparentnost soutěže. Úřad zakázku zrušil a kraj má uhradit 30 tisíc korun za náklady řízení.

Napsala ČTK

Štítky autobusová doprava, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Liberecký kraj, Martin Půta, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co bude s autobusovou dopravou? Kraj dnes zahájí jednání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.