Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Co se zrušeným tendrem na dopravu? Kraj dnes bude rozhodovat

Rada Libereckého kraje bude dnes na mimořádném jednání rozhodovat o tom, co se zrušeným tendrem na regionální autobusovou dopravu. Zakázku za více než čtyři miliardy korun vypsal kraj už v roce 2012, antimonopolní úřad (ÚOHS) ji svým rozhodnutím minulý týden zrušil.

Noví dopravci měli přitom začít jezdit od prosince letošního roku. Teď je však budoucnost autobusové dopravy v kraji velmi nejistá. Zakázka má zajistit autobusovou dopravu v kraji od prosince 2014 do prosince 2024. Zadání se několikrát upravovalo. Podle ÚOHS Liberecký kraj pochybil v nastavení podmínek veřejné soutěže, konkrétně šlo o chybné nastavení dokumentů požadovaných k prokázání stáří kvalifikace. Navíc nevyhověl námitkám. Kraj tak porušil zákon o veřejných zakázkách.

Vedení kraje teď zvažuje, zda se proti rozhodnutí odvolá a jak zajistí autobusovou dopravu v kraji. Původní smlouvy s dopravci totiž letos končí.

V současnosti má Liberecký kraj uzavřeno s devíti autobusovými dopravci celkem deset smluv. V nich je zahrnuto celkem 197 linek příměstské autobusové dopravy a 14 linek v rámci městské hromadné dopravy - úseky linek za hranicemi měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Prim hraje BusLine (94 linek), následuje ČSAD Česká Lípa (46 linek) a ČSAD Liberec (37 linek).

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Liberecký kraj, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, autobusová doprava, ČSAD Liberec, ČSAD Česká Lípa, BusLine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se zrušeným tendrem na dopravu? Kraj dnes bude rozhodovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.