Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Co zapomínají cestující v MHD? Nákupy i berle

Taška s nákupem, berle nebo bankovky. To všechno nachází řidiči MHD ve svých vozech na konečných. Na oddělení ztrát a nálezů libereckého dopravního podniku končí měsíčně zhruba stovka zapomenutých věcí. Podle vedoucí zákaznického centra Anny Betlachové se zhruba dvě třetiny zapomenutých věcí vrátí zpět k majitelům.

„Pokud se majitel o své věci nepřihlásí do týdne, předáváme je oddělení ztát a nálezů libereckého magistrátu,“ řekla vedoucí zákaznického centra. Kromě občanského průkazu si majitelé můžou vyzvednout cokoliv. Ten vždy putuje na příslušný magistrát.

Čas od času se najde poctivec, který odevzdá i nalezené peníze. Není to tak dlouho, co ve ztrátách a nálezech skončilo 1500 korun. „Co si pamatuji, nikdo si je nevyzvedl a hotovost skončila na magistrátu,“ dodala Anna Betlachová.

A co lidé nejčastěji ztrácí? Většinou jde o peněženky, karty a v zimě o rukavice či čepice. Něčím neobvyklým není ani zapomenutý nákup.

Jednou z nejhodnotnějších nalezených věcí byl před nedávnem batoh s notebookem, který našla řidička na konečné na sedačce. „Duchapřítomě zkontaktovala dispečink a později se podařilo dohledat i šťastného majitele. Ten se rozhodl předat řidičce odměnu 500 korun,“ uzavřela Betlachová.

Štítky magistrát, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co zapomínají cestující v MHD? Nákupy i berle  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.