Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tragický víkend. Jeden motocyklista zemřel, dva se zranili

První říjnový víkend nepřál motocyklistům v Libereckém kraji. Dva se poranili, třetí v neděli večer podlehl svým těžkým poraněním poblíž Harrachova. U silnic v kraji tak po víkendu přibude zcela zbytečně další křížek. Takový závěr motocyklistické sezony si asi nikdo nepřál.

V neděli před sedmou hodinou večerní dostali záchranáři zprávu o vážné nehodě motocyklisty v Harrachově. Vážně poraněný muž byl ještě krátce po nehodě při vědomí. „Po příjezdu záchranářů však upadl do bezvědomí. Resuscitace byla neúspěšná a pacient zemřel,“ popsal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík.

Nebyla to jediná vážná nehoda motocyklu v kraji. Jen pár hodin před tragickou nehododu se další motocyklista vážně poranil u Dalešic. Muž při pádu ze svého stroje utrpěl těžká poranění a putoval vrtulníkem do liberecké nemocnice.

„Jako první byla u zraněného muže středočeská záchranka, která se vracela z výjezdu. S ohledem na mechanismus úrazu a rozsah poranění byl na místo nehody přivolán i vrtulník liberecké letecké záchranné služby,“ dodal Stanislav Mackovík.

Motocyklista si při pádu poranil nejen hrudník, ale i dolní končetiny. „Vrtulník muže transportoval na traumacentrum liberecké nemocnice,“ doplnil Mackovík. Podle něho je právě liberecké traumacentrum pro pacienty z Mladoboleslavska spádové a v této oblasti na hranici libereckého a středočeského kraje často zasahuje liberecký vrtulník společně se středočeskou záchrankou.

Naopak podruhé se v sobotu narodil motocyklista, který havaroval v obci Tuhaň nedaleko Dubé. Ten v jedné ze zatáček vylétl se svým silným strojem ze silnice a zastavil se až o nedaleký strom. Při tvrdém nárazu kupodivu neutrpěl žádná těžká poranění. S poraněním ramene skončil v českolipské nemocnici.

Štítky dalešice, nehoda, Harrachov, Liberecký kraj, Stanislav Mackovík, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický víkend. Jeden motocyklista zemřel, dva se zranili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.