Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Do ulic Liberce v pátek vyrazil první elektrobus

Liberecký dopravní podnik vyslal dnes do testovacího provozu první bateriový autobus Škoda pod Ještědem. Na trase linky 600 ho můžete potkávat do příští soboty. Poté jeho testovací provoz v Liberci skončí. Stejný autobus se objevil v rámci testování už v mnoha českých a slovenských městech.

„Vedení dopravního podniku se snaží a je potěšeno, že můžeme cestujícím MHD formou testování představovat nové technologie v oblasti autobusové dopravy. Elektrobus je v letošním roce již druhým testovaným vozidlem. V březnu 2014 se v libereckých ulicích představil také hybridní autobus značky Volvo,“ vysvětlil důvod testování a bezplatné zápůjčky předseda představenstva dopravního podniku Roman Šotola.

Vedení dopravního podniku vybralo pro testování linku 600 kvůli hustém městském provozu s maximálním zatížením cestujícími. Autobus, který pojme 82 cestujících, bude ve službách obsluhovat šest proškolených řidičů. Jeho maximální rychlost je 70 kilometrů v hodině.

Štítky Liberec, dopravní společnost, Ještěd, Volvo Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ulic Liberce v pátek vyrazil první elektrobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.