Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dvanáctka od Konrada vyhrála titul nejlepšího ležáku na světě

Lepší oslavu světového dne piva si nemohl Pivovar Konrad přát. Koncem minulého týdně totiž vybojoval vratislavický pivovar titul v prestižní soutěži World Beer Awards v Londýně. V kategorii ležák českého typu zvítězila právě dvanáctka Konrad. Vratilsavický pivovar tak dostal nečekaný dárek.

„V jedné z nejprestižnějších degustačních soutěží světa se piva testují tzv. naslepo. To znamená, že porota neví, jaký vzorek ochutnává. Toto pravidlo dostatečně zajišťuje objektivitu soutěže,“ popsal ředitel a sládek pivovaru Petr Hostaš s tím, že nejdříve mezi sebou soutěží piva v rámci kontinentu, pak kontinentální vítězové mezi sebou ve finále.

Vítězství právě vratislavického piva v soutěži překvapilo, rozhodně se ale nejedná o první degustační úspěch. Jen v letošním roce získal Konrad ocenění Stříbrná pivní pečeť, třetí místo v soutěži Pivo ČR a Dočesná 2013 v Žatci. „Nejnovější ocenění je zatím nejvyšší, jaké kdy v historii vratislavický pivovar obdržel,“ zdůraznil ředitel a sládek.

Úspěch vratislavického pivovaru potěšil i hejtmana Libereckého kraje Martina Půtu. „Ukazuje se, že tradiční české výrobky mohou ve světě konkurovat. Je dobře, že se novým majitelům podařilo pivovar zachránit, neboť ke každému správnému velkému městu, jako je Liberec, pivovar,“ dodal hejtman.

Štítky pivovar, soutěž, pivo, Pivovar Vratislavice nad Nisou, Londýn, Česko, Martin Půta, Žatec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvanáctka od Konrada vyhrála titul nejlepšího ležáku na světě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.