Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě vážné nehody motocyklistů, pro jednoho letěl vrtulník

Čtvrtek nebyl nejšťastnějším dnem pro motocyklisty. Kolem šesté hodiny večerní došlo v Libereckém kraji ke dvěma vážným dopravním nehodám, kde figurovali motocyklisté. Ani jedna nehoda si nevyžádala újmu na životech, oba motocyklisté ale skončili s poraněními v liberecké nemocnici.

První nehoda se stala v Ještědské ulici v Liberci. „Řidič motocyklu Honda jel ve směru od Ještědu k ulici České Mládeže. Ve chvíli, kdy však projížděl pravotočivou zatáčkou, najel při brždění předním kolem na ocelový poklop kanalizace, což způsobilo, že dostal s motocyklem smyk. Následně přejel do levého jízdního pruhu, kde se předním kolem motorky střetl s levým zadním kolem vozidla Volkswagen Golf, které jelo ve směru na Ještěd,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Motocyklista spadl ze svého stroje a jeho Honda narazila nejen do zmíněného Volswagenu, ale také do za nám jedoucím Fordu Tourneo. „Při nehodě utrpěl pětačtyřicetiletý motorkář těžké zranění, se kterým jej převezlo vozidlo rychlé záchranné pomoci do Krajské nemocnice Liberec, kde byl následně hospitalizován,“ dodala mluvčí.

V nemocnici policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Nikdo z dalších účastníků nehody nebyl zraněn. Na vozidle Ford a motocyklu vznikla předběžná škoda 35 tisíc korun.

Krátce po šesté hodině došlo k další podobné nehodě ve Svijanech. U tého nehody musel dokonce zasahovat i vrtulník rychlé záchranné služby. Řidič na motocyklu Harley - Davidson jel po silnici II. třídy ve směru od Svijanského Újezdu.

„Motorkář z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení a došlo k položení motocyklu pravým bokem na vozovku. Řidič byl z motocyklu vymrštěn a narazil do levé přední části osobního vozidla Hyundai, které přijelo ze sjezdu od Prahy a stálo před hranicí křižovatky. Ke střetu motorky s vozidlem nedošlo,“ řekla Šrýtrová.

I tento motocyklista skončil v liberecké nemocnici. Předběžná škoda na motocyklu a vozidle je 55 tisíc korun.

Štítky havárie, motocykl, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, Honda, Ještěd, Hyundai, Liberec, Volkswagen Golf, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě vážné nehody motocyklistů, pro jednoho letěl vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.