Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Francouzský autobus doputoval do Liberce, ale jen na zkoušku

Také jste si všimli v libereckém provozu netradičního menšího zeleného autobusu? Dopravní podnik totiž na lince číslo 41 testuje francouzský autobus značky Midibus. Ten je široký pouze něco málo přes dva metry a přesto pojme sedmdesát cestujících. Prostorný autobus můžete v Liberci vídat až do 11. prosince.

„Nepřehlédnutelně zelený autobus by měl cestující veřejnost oslovit svoji světlostí, prostorností a pohodlím při cestování,“ řekla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Midibus je ideálním doplňkovým dopravním prostředkem do hůře dostupných oblastí, kde není možné zajíždět standardními vozidly. Autobus je vybaven plošinou pro vozíčkáře, místem pro invalidní vozík a sedadly pro cestující s omezenou pohyblivostí.

Tento Midibus vyrábí společnost Heuliez Bus s devadesátiletou historií a působností po celé Evropě. Společnost má zhruba 500 zaměstnanců a nachází se v Rorthais v západní Francii.

Štítky Liberec, Heuliez Bus, Evropa, Francie, Rorthais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Francouzský autobus doputoval do Liberce, ale jen na zkoušku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.