Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Harrachov je pro kamiony otevřený, nejspíš ale je na pár hodin

Hraniční přechod do Polska v Harrachově se v 10:00 dočasně otevřel pro nákladní dopravu. Kvůli očekávanému sněžení se pro kamiony v noci zřejmě opět uzavře. V noci na dnešek připadlo v Libereckém kraji až 15 centimetrů sněhu, dopravu může komplikovat i mlha a silnice mohou namrzat.

Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů byl kopcovitý úsek silnice 10 z Tanvaldu a silnice 14 od Jilemnice k hranicím v Harrachově uzavřený od středečního večera. "Silnice jsou holé a mokré, místy se zbytky rozbředlého sněhu," uvedl Michal Hanč ze Silnice LK. Meteorologové podle něj předpovídají, že v noci připadne dalších deset až 15 centimetrů sněhu. "Proto očekávejte opětovné uzavření vozovky pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny s výjimkou autobusové dopravy okolo 22:00," dodal Hanč.

Hlavní silnice v kraji po chemickém ošetření jsou převážně mokré, rozbředlý sníh se vyskytuje na silnicích první třídy na Jablonecku a Semilsku a místy i na Liberecku. Ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na vozovkách nižších tříd Jablonecka, Semilska i Liberecka. Silnice na Českolipsku jsou po ošetření mokré, ujetá vrstva sněhu je jen na silnicích třetí třídy udržovaných drtí.

Podle předpovědi by dnes mělo být oblačno, přechodně až polojasno. Sněhové přeháňky by měly být ojedinělé. Nejvyšší denní teploty budou od nuly do tří stupňů, na horách bude od minus pěti do minus dvou stupňů. Vítr bude poměrně silný, zejména na horách. V nárazech může na hřebenech hor dosahovat až 110 kilometrů v hodině.

Napsala ČTK

Štítky Harrachov, silnice, nákladní doprava, Liberecký kraj, Polsko, Silnice LK a.s., okres Jablonec nad Nisou, okres Semily, Jilemnice, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Harrachov je pro kamiony otevřený, nejspíš ale je na pár hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.