Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Hraniční přechod v Harrachově byl pro kamiony v noci uzavřen

V noci na dnešek se kvůli rozbředlému sněhu uzavřel pro kamiony hraniční přechod v Harrachově. Velmi opatrní by měli být motoristé i na ostatních hlavních tazích, které mohou namrzat, řekl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Silnice 10 je uzavřena od čtvrtečních 23:00 pro nákladní dopravu na úseku od Tanvaldu.

Znovu otevřít by se mohla silnice kolem 9:00. "Máme tam dva sypače a silnice je ošetřená. Zůstává ale na ní stále sníh a čekáme, až začne sůl účinkovat," uvedl Pospíšil. Pro kamiony je uzavřený příjezd do Harrachova i z polské strany, uvedla policie na svém dopravním webu.

Ostatní hlavní tahy v Libereckém kraji jsou po ošetření beze sněhu. Pospíšil přesto doporučuje velmi opatrnou jízdu. "Na první pohled jsou černé, ale z předchozích dnů jsou promrzlé a může se tvořit náledí," řekl. Sypače podle něj hlavní tahy solí i v ranních hodinách. Opatrní by měli být motoristé také v horských oblastech, zejména při jízdě po silnicích III. tříd. "Je na nich hodně sněhu a vyjíždí se hluboké koleje," upozornil dispečer. Sníh z těchto silnic se podle něj snaží silničáři odstranit už od čtvrtka za pomoci šípových pluhů a radlic.

Opatrní by měli být i pěší. Například v Liberci jsou nyní chodníky, ze kterých se po sněžení z předchozích dnů nepodařilo odstranit sníh, zledovatělé. Teploty v kraji se pohybují mezi čtyřmi až minus dvěma stupni Celsia a je zataženo. Meteorologové předpovídají na dnešek déšť, v polohách nad 800 metrů budou zpočátku srážky ještě sněhové.

Teploty přes den budou od tří do šesti stupňů Celsia, na horách mezi nulou a třemi stupni. Meteorologové varují před silným větrem, na hřebenech by v nárazech mohl dosahovat až 110 kilometrů v hodině.

Napsala ČTK

Štítky Harrachov, silnice, Pavel Pospíšil, Tanvald, Liberecký kraj, hraniční přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hraniční přechod v Harrachově byl pro kamiony v noci uzavřen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.