Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Hraniční přechod v Harrachově je pro kamiony opět uzavřený

Kvůli ohlášenému intenzivnímu sněžení a větru je pro nákladní dopravu od dnešních 20:00 z preventivních důvodů uzavřena silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku k hraničnímu přechodu do Polska v Harrachově, řekl generální ředitel Silnice LK Petr Šén, firma se podílí na údržbě silnic v kraji.

Osmnáctikilometrový kopcovitý úsek byl naposledy uzavřen pro auta nad 3,5 tuny od pondělního večera do dnešního rána. "Osvědčilo se to, provoz byl bez komplikací," uvedl Šén. Silnice se v poslední době pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavírá při každém silnějším sněžení. "Stačí jeden uvízlý kamion, aby tam dopravu zablokoval," uvedl již dříve Michal Hanč ze společnosti Silnice LK.

Řidiči kamionů mohou při cestě do Polska využít hraniční přechody v Hrádku nad Nisou na Liberecku nebo v Náchodě v Královéhradeckém kraji.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou zatím mokré, sníh leží jen na vozovkách nižších tříd v horských oblastech.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky hraniční přechod, Harrachov, Silnice LK a.s., Polsko, okres Jablonec nad Nisou, Tanvald, Liberecký kraj, silnice, Hrádek nad Nisou, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hraniční přechod v Harrachově je pro kamiony opět uzavřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.