Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Hraniční přechod v Harrachově je pro kamiony otevřený

Hlavní silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov i tamní česko-polský hraniční přechod jsou od 12:00 pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny průjezdné. Silničáři nepředpokládají, že by silnici na noc znovu uzavírali. Žádné sněžení hlášeno není, řekl Michal Hanč ze společnosti Silnice LK, která údržbu komunikací zajišťuje.

Pro nákladní dopravu byl kopcovitý úsek silnice 10 z Tanvaldu přes Kořenov k hranicím v Harrachově uzavřen letos už několikrát. Silničáři ho pro kamiony preventivně uzavírají při každém větším sněžení. K zablokování osmnáctikilometrové trasy v minulosti stačil třeba jediný kamion, problémy mívají nákladní auta hlavně ve stoupání na Kořenov. "Teď už je ale úsek bez problémů sjízdný, silnice je holá," řekl Hanč.

V Libereckém kraji do rána připadlo kolem pěti centimetrů sněhu, srážky ale už dopoledne ustaly a teploty jsou na většině kraje nad nulou. "Situace se oproti ránu výrazně zlepšila, hlavní tahy v celém kraji jsou už jen holé a mokré a bez problémů sjízdné," uvedl Hanč. Problémy už podle něj nejsou ani ve stoupání na silnici 35 z Liberce na Turnov v oblasti Paceřic, ani na silnici 10 v oblasti Malé Skály na Jablonecku. Pozor by si ale měli dát motoristé na silnicích nižších tříd a v horách, kde leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu a tvoří se tam vyjeté koleje.

Napsala ČTK

Štítky silnice, Harrachov, Tanvald, Silnice LK a.s., Kořenov, Liberecký kraj, hraniční přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hraniční přechod v Harrachově je pro kamiony otevřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.