Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedna nehoda střídá druhou, hasiči se od rána nezastavili

Desítky nehod zaměstnávají od rána hasiče, policisty i záchranáře po celém Libereckém kraji. Většinu řidičů překvapila nečekaná sněhová nadílka, která komplikovala dopravu nejen v horských polohách, ale také třeba v centru Liberce, Jablonce nad Nisou a dalších měst. Řada silnic byla celé dopoledne nesjízdná.

V půl osmé ráno vyjížděli liberečtí profesionální hasiči společně s dobrovolnou jednotkou Českého Dubu k dopravní nehodě v části obce Vlčetín, kde se auto s řidičkou převrátilo do příkopu na střechu. „V době příjezdu hasičů byla žena mimo vozidlo v péči záchranářů, hasiči provedli protipožární opatření a usměrňovali provoz na komunikaci. Cestou od zásahu narazili na další nehodu osobního automobilu, který pomocí navijáku cisterny vytáhli z příkopu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

V příkopě skončila také malá dodávka na Českolipsku v části obce Heřmanice a další vozy z příkopů tahali hasiči na Semilsku v části obce Proseč, v Dolánkách u Turnova nebo Rovensku pod Troskami. Dlouhé kolony se vytvořily po dopravní nehodě na silnici I/14 ve Smržovce, kde havarovala tři auta.

K vyproštění byli hasiči povoláni v půl desáté do obce Lada v Podještědí. „Z osobního automobilu na boku hasiči vyprostili ženu, nemuseli přitom použít hydraulické vyprošťovací nářadí. Auto potom otočili na kola, k úniku provozních náplní nedošlo,“ dodala mluvčí.

Vedle nehod začali hasiči během dopoledne často vyjíždět k popadaným stromům, které po včerejším větru neunesly sněhovou pokrývku. Do dnešní desáté hodiny zasahovali u technických událostí již patnáctkrát. Stromy spadly na silnice například v Dubé na Českolipsku, v Liberci ulici Kateřinská, části obce Rozstání, v obci Arnoltice spadl strom na elektrické vedení. Rozřezat popadané stromy vyráželi i hasiči na Semilsku - v části obce Čikvásky, v části obce Kadeřavec či před obcí Bozkov.

Štítky havárie, silnice, část obce, Liberec, Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa, okres Semily, Český Dub, Lada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedna nehoda střídá druhou, hasiči se od rána nezastavili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.