Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Ještěd i Textilana na jednom místě, tuhle tramvaj nepřehlédnete

Nostalgie, vzpomínky na časy nedávno minulé a pro spoustu Liberečáků připomínka dětství. Podobné pocity určitě vyvolá u nejednoho cestujícího i kolemjdoucího tramvaj, kterou před několika dny dostali do svých rukou Laser, Saon a Roche. Že vám tato jména nic neříkají? Právě tahle trojice patří mezi zkušené tvůrce graffiti.

Tradičnější motivy pro Liberec bychom hledali asi jen těžko. Tramvaj, která dnes vyrazila z depa, veze na svém boku obchodní dům Ještěd či Textilanu. „Nápad se mi v hlavě zrodil po několika konzultacích s kluky, kteří design tvořili. Nejde o žádnou provokaci, spíše je to takové zamyšlení pro Liberečáky a také vzpomínka na dětství,“ řekl předseda představenstva libereckého dopravního podniku Roman Šotola.

Trojice tvůrců graffiti zvládla tohle dílo za pouhé dva dny. „Jde opravdu o něco netradičního, co pro nás není na denním pořádku. Podobné graffiti na tramvaji pamatuji snad jen z Bratislavy,“ podotkl jeden z tvůrců a doplnil: „Za tuhle příležitost jsme určitě rádi. Nikdy bych neřekl, že se na něčem podobném budu podílet."

Tramvaj, která bezesporu naruší pro Liberec tak typický konzervatizmus, vyrazila do ulic města před několika málo hodinami. „Hodně muziky za málo peněz, tak bych tenhle projekt pojmenoval. Vytvoření nového designu vyšlo na pár tisícikorun a přesto, že tramvaj vyjela teprve dnes, už se její fotka šíří po sociálních sítích jako lavina,“ uzavřela Roman Šotola.

Štítky Ještěd, graffiti, Hoffmann-La Roche, Saona, Liberec, Bratislava, dětství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Ještěže je to zamyšlení jen pro Liberečáky, takže mě jako Liberečana to může nechat v klidu.. Prostě, co si myslet o lidech, kteří dokáží tak hnusným slovem popsat tak hezké město. Hezké mj. i proto, že je OD Ještěd dávno minulostí - díkybohu.

Středa, 14. května 2014, 17:36Odpovědět

Ještěd i Textilana na jednom místě, tuhle tramvaj nepřehlédnete  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.