Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli výluce nevyjede v sobotu ani jedna tramvaj

Liberecké tramvaje zůstanou v sobotu v depu. Kvůli celotraťové výluce mezi Lidovými Sady a Horním Hanychovem nahradí tramvajovou dopravu na celou sobotu autobusy. Výluka je naplánována od sobotní čtvrté hodiny ranní do nedělního rána. Autobusy se budou řídit platnými jízdními řády.

"Celodenní výluka není až tak neobvyklá, opravné práce se skládají tak, aby bylo provedeno, pokud možno, současně více prací, které vyžadují vyloučení tramvajové dopravy," uvedl provozně-technický ředitel Ludvík Lavička. V sobotu je podle něj naplánována oprava výhybky Na Rybníčku a také podlití propadlých panelů v Ještědské ulici u starých pekáren.

"Vzhledem k tomu, že nejezdí ani linka do Jablonce, bude provedeno také úplné vypnutí měnírny STŘED, kde se provedou najednou práce roční prohlídky, které jinak vyžadují zhruba pět nočních směn, kdy se práce dělají postupně," doplnil ředitel. Technici podle něj také změří izolační stav stejnosměrné kabelové sítě.

Tramvaje přepraví v Liberci a na trati do Jablonce ročně kolem 8,5 milionu cestujících. Už od jara se pracuje na modernizaci zhruba třetiny 12kilometrové trati z Liberce na Jablonec. Projekt, který včetně DPH přijde na 286 milionů korun, je největší investicí libereckého dopravního podniku v posledních letech. Na trať do Jablonce se tramvaje vrátí až příští rok na jaře, to z Lidových sadů do Hanychova začnou jezdit už v neděli ráno.

Napsal Michael Daněk a ČTK

Štítky Jablonec, Liberec XIX-Horní Hanychov, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli výluce nevyjede v sobotu ani jedna tramvaj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.