Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na zastávce Ševčíkova nezmoknete, město postavilo přístřešky

Vedení města Liberec vyšlo vstříc cestujícím městskou hromadnou dopravou, kteří žádali o zastřešení autobusových zastávek Ševčíkova v ulici Krejčího. V obou směrech nechala radnice umístit přístřešky sloužící jako čekárny. Přibyly také odpadkové koše a signální pásy pro nevidomé.

Po úpravě zastávek volali hlavně senioři z nedalekých domů s pečovatelskou službou. Při nepřízni počasí se totiž neměli kam schovat. Lidé, kteří chodí s pomocí francouzských holí, si ani nemohli nad hlavou podržet deštník.

„Vyslyšeli jsme přání především seniorů a zdravotně postižených, kteří bydlí v domech s pečovatelskou službou. Jeden z jejich obyvatel dokonce postupně dokumentoval průběh zastřešování zastávek a pak mi poslal fotografie i s poděkováním. V okolí domů s pečovatelskou službou to není poslední úprava k lepšímu, kterou zde chceme realizovat,“ prozradila primátorka Liberce Martina Rosenbergová.

Novou zastávku si pochvaluje Libor Hnik, který žije v domě s pečovatelskou službou v ulici Krejčího. „Líbí se mi, že město zareagovalo rychle na naše podněty a zastávky už stojí. Při dešti nebo v zimě bude čekání na autobus pohodlnější. Čekárny jsou prostorné, takže se pod střechu schovají i lidé na vozíku,“ řekl.

Za úpravu zastávek město zaplatilo zhruba 300 tisíc korun. Realizaci akce zajistil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, který má s budováním zastávek i jejich následnou údržbou dlouhodobé zkušenosti.

Magistrát se zabývá i dalšími podněty občanů k vylepšení stávajících a nevyhovujících zastávek MHD. Odbor správy veřejného majetku řeší například chybějící přístřešek v Americké ulici. V minulosti město vyřešilo podobnou záležitost na Ruprechtické ulici, kde ve směru do centra vybudovalo nový přístřešek na autobusové zastávce U Jelena. Zároveň došlo k úpravě stávajícího přechodu pro chodce a pro zvýšení bezpečnosti chodců přibyl na silnici dělící ostrůvek a osvětlení.

Napsal Jan Král

Štítky přístřešek, Liberec, dům, pečovatelská služba, Martina Rosenbergová, Jan Král, AMABILA CZ a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zastávce Ševčíkova nezmoknete, město postavilo přístřešky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.