Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nehod i úmrtí na silnicích v kraji ubylo. Řidiče trápí zvěř

V Libereckém kraji meziročně ubylo dopravních nehod. V porovnání s rokem 2012 jsou příznivější čísla takřka ve všech ohledech. Při dopravních nehodách na území kraje zemřelo v loňském roce 20 osob, to je o pět méně než v předchozím roce. Policisté řeší nehody nejčastěji na Liberecku, nejméně pak v Semilech a okolí.

„V loňském roce evidujeme na území Libereckého kraje celkem 3788 dopravních nehod. V porovnání se stejným obdobím roku 2012 to je pokles o 71 nehod. Je to druhý nejnižší počet evidovaných dopravních nehod za posledních 10 roků,“ spočítala mluvčí policie Jana Světlá.

Za předchozí rok přibylo u silnic 20 křížků. Tragických událostí je stále mnoho, i v tomto ohledu ale čísla opět ukazují pokles. V roce 2012 zemřelo na silnicích 25 účastníků nehod a například před šesti lety 46.

„Jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod byl způsob jízdy, dále nepřiměřená rychlost a nedání přednosti,“ dodala mluvčí.

Čím dál větší neplechu dělají lesní zvířata. Za jediný rok došlo ke 432 střetům se zvěří, tedy o 73 více, než v předchozím roce. Alkohol odhalili policisté u 244 bourajících řidičů.

Štítky Liberecký kraj, silnice, dopravní nehoda, havárie, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehod i úmrtí na silnicích v kraji ubylo. Řidiče trápí zvěř  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.